Dolgu Botoksu Nedir?

 


Botoks nedir? Botox, bir bakteri türü olan botulinum tarafından üretilen bir nörotoksindir. Bakterinin kendisi Botoks'a neden olmaz, ancak uyarıldığında sinirleri etkileyen toksinler üretir. Bu toksinler daha sonra sinirler yoluyla vücudun diğer bölgelerine geçerek yaşlanma, kas zayıflığı, yüz kırışıklıkları ve kas spazmları ile ilgili çeşitli belirti ve semptomlara neden olur. Botox enjeksiyonları öncelikle plastik cerrahlar tarafından aşırı terleme veya yetersiz mesane kontrolü olan hastalarda yüz kaslarının gücünü azaltmak için kullanılır.

 

Yıllar boyunca, Botox boyun ve çene ağrısı, yüz spazmları, kontrolsüz trikotillomani (saç çekme) ve idiyopatik terleme gibi kas gerginliği ile ilgili çeşitli tıbbi durumlar için kullanılmıştır. Botoks, migren baş ağrıları, şiddetli hafıza kaybı, titreme 1 cc dudak dolgusu ve belirli kaygı türleri olan hastalara yardımcı olmak için de kullanılabilir. Bu kas gruplarını gevşetmek ve böylece semptomları azaltmak veya durdurmak için belirli kas bölgelerine enjekte edilir.

 

Son zamanlarda kozmetik amaçlı botoks kullanımında artış görülmektedir. Botox artık yüzün güzelliğini arttırmak ve ince çizgileri ortadan kaldırmak için nörotoksik olmayan amaçlarla kullanılıyor. Kozmetik firmaları yanakları veya dudakları dolgunlaştırmak için botoks kullanıyor. Diğer kozmetik kullanımlar, kırışıklıkları ve kaş çatma çizgilerini ortadan kaldırmak için cildi sıkılaştırmaya yardımcı olmayı içerir. Botoks ayrıca ürünü kaslara ve altındaki yağlara enjekte ederek kas tonusunu arttırmak için kullanılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu Öncesi Sonrası

Dolgu Botoksu Nasıl Çalışır?